Stappenplan

Hieronder staat het stappenplan voor het realiseren van illustraties en strips. Kortweg kan de ontwikkeling en uitwerking voor een strip, illustratie of anders worden onderverdeeld in vier fases:

Bepaling uitwerking van het idee; conceptfase. Dit resulteert in een schets-illustratie (maximaal 3).

Uitwerken van de schets(en) naar een definitieve compositie.
Voor de illustratie worden de  voornaamste kleuren aangegeven.

In deze fase wordt de uiteindelijke illustratie gemaakt. Op detailniveau kan feedback worden gegeven.

Oplevering van de definitieve illustratie in de hoogst mogelijke of gewenste resolutie en formaat, als bestand of ingelijst / gedrukt.

Fabriekshuys_comic_omslag
Fabriekshuys_Donders_familie
Fabriekshuys_pagina

Communicatiemogelijkheden

Er zijn verschillende vormen van communicatie mogelijk voor uw organisatie. Welke vorm u ook kiest, Fabriekshuys Tekenstudio levert maatwerk, zodat u uw organisatie of product op een unieke wijze kunt presenteren. Onderstaand staan een aantal mogelijkheden die ik u kan bieden.

Visuals

Visuals

Een visual is zeer geschikt om een ruimte / lokatie weer te geven zoals deze er in de toekomst uit zal komen te zien. Dit geeft uw doelgroep een goed idee van wat u bereiken wil. Daarnaast is het ook mogelijk om een weergave te maken van of hoe een evenementen terrein is ingedeeld, bijvoorbeeld in de vorm van een plattegrond voor bezoekers. Tevens kunt u een visual ook inzetten om een productieproces beeldend weer te geven. 

Infographics

Infographics

Een infographic of informatieve illustratie geeft een informatieve weergave van verschillende objecten met een combinatie van tekst en beeld. Dit kan voorkomen in de vorm van een kaart, grafiek, bord, instructietekening of een interactieve applicatie. Een infographic kan toegepast worden in nieuws- en achtergrondartikelen, in financiële jaarverslagen, als verklarend beeld en voor wetenschappelijke of educatieve doeleinden.

Strips

Strips

Strips zijn zeer geschikt om actuele thema’s binnen een organisatie op een originele en laagdrempelige manier onder de aandacht te brengen. Dit kan klein, in de vorm van een enkele periodieke strip als vast onderdeel van een personeelsmagazine of website. Maar het kan uiteraard ook veel groter als een bijzondere uitgave.

Illustraties

Illustraties

Een goede illustratie trekt de aandacht van de lezer / kijker en spreekt tot de verbeelding. Het is mogelijk om illustraties om teksten of thema’s in bijvoorbeeld een presentatie, nieuwsbrief, magazine of op een website op een fantasievolle manier neer te zetten en te voorzien van een geheel eigen identiteit.

Character design

Character design

Geef een product of proces in uw organisatie letterlijk een gezicht en karakter. Op deze manier gaat het veel meer leven voor uw doelgroep. Dat is de kracht van character design. Na ontwikkeling van het character, kan deze op allerlei verschillende manieren worden ingezet om de boodschap op een aansprekende manier onder de aandacht te brengen bij uw doelgroep. Dit kan zowel in digitale vorm, zoals op de website, maar ook in de vorm van een poster campagne of op een andere wijze die u wenst.

Cartoon

Cartoon

Een cartoon is een uitstekend middel om actuele thema’s binnen een organisatie op een originele en prikkelende manier onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld een reeks cartoons die de kernwaarden van uw bedrijf helder en met humor samenvat of een cartoon die uw presentatie net even wat meer tot de verbeelding laat spreken.

Beweeg de lijn om het verschil tussen kleur en zwart-wit te zien.

Fabriekshuys_Amsterdam_kleur

Informatie en offerte

Wil je meer informatie, dan kun je een offerte aanvragen via: info@fabriekshuys.nl of 06 51 18 87 13.
Op alle producten en diensten zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.
Je vindt Fabriekshuys Tekenstudio ook op www.illustrator-info.nl