Fabriekshuys_Koen_Blog

Over mij

Fabriekshuys Tekenstudio is gevestigd in het mooie Brabant. Gelegen in het groen, mooi tussen Tilburg en Den Bosch in. Vanuit deze rustige plek bedenk ik snode tekenplannen en werk ik deze uit. Veelal werk ik alleen en voor mezelf, maar soms ook in opdracht of in samenwerking met anderen. Daarbij ben ik wel altijd kritisch of ik dat leuk en interessant vind. Anders ga ik net zo lief wat anders doen. Aan ideeën geen gebrek!

Fabriekshuys_Homepage_Little_Vintage_Shop_Web

Mijn werk

Mijn tekenstijl typeert zich in de klare lijn, zoals Hergé dat introduceerde voor Kuifje. Die vorm is tijdloos en veelal kleurrijk met oog voor detail. Verder kun je daar als tekenaar tal van nuances in aanbrengen, ik kan er alle kanten mee op. 

Een grote inspiratiebron voor mij zijn oude foto’s en films. Die geven een mooi nostalgisch beeld, zijn vaak niet helemaal perfect en ogen veelal vriendelijk. Al mijn werk teken ik uit de losse hand, dat maakt voor mij beelden vrijer en losser, imperfecter. Van ver af kan iets strak lijken, maar van dichtbij is dat niet zo. Die imperfectie maakt het juist mooi, zoals het echte leven ook is.

Fabriekshuys_Header_Cadillac

Exclusief werk

Ook al werk ik mijn tekeningen veelal digitaal uit, dat betekent nog niet dat ik eindeloos prints en platen druk. Ik houd mijn werk graag exclusief. Al mijn werk, op posters na, wordt gelimiteerd op maximaal 100 stuks. Zeer exclusief werk slechts 10 maal. Negen maal in de webshop en één maal als masterprint op extra groot formaat. Ook maak ik uniek werk waarvan er maar één exemplaar wordt gemaakt. Dit alles wordt zeer nauwkeurig bijgehouden en geadministreerd en is het aantal bereikt, gaat de illustratie de archieven in. Wellicht dat deze dan nog eens in een overzicht te zien zullen zijn, zoals een boek of tentoonstelling, maar meer niet.