Fabriekshuys_Koen_Blog

De studio

Fabriekshuys Tekenstudio is gevestigd in het Brabantse Berkel-Enschot, mooi gelegen in het groen, net buiten de drukte van Tilburg. Vanuit hier bedenk en maak ik dagelijks het tekenwerk voor allerlei opdrachtgevers. Voor veel opdrachten werk ik alleen, maar samenwerkingsverbanden zijn zeker ook mogelijk.

Over mij

Mijn naam is Koen de Vreeze en ik ben illustrator. Als klein jongetje zat ik altijd al te tekenen, vele schetsboeken heb ik volgetekend. Na mijn studie ben in het bedrijfsleven aan de slag gegaan en heb ik enkele kantoorfuncties uitgevoerd. Toch nam het gevoel om ooit eens voor mezelf te beginnen alsmaar toe. Voor mij is er geen mooier bestaan dan de hele dag te kunnen tekenen. 

Fabriekshuys_Posters_Website_Studio

Mijn tekenwerk

Mijn tekenstijl typeert zich in de klare lijn, zoals Hergé dat introduceerde voor Kuifje. Die vorm is tijdloos en veelal kleurrijk met oog voor detail. Verder kun je daar als tekenaar tal van nuances in aanbrengen, ik kan er alle kanten mee op. 

Fabriekshuys_Potlood_BLOG_Puntenslijper_3

Een grote inspiratiebron voor mij zijn oude foto’s. Die geven een mooi nostalgisch beeld, zijn vaak niet helemaal perfect en ogen veelal vriendelijk. Zeker oude straatbeelden met oude voertuigen daarin spreken tot mijn verbeelding. Al mijn werk teken ik uit de losse hand, dat maakt voor mij beelden vrijer en losser, imperfecter. Van ver af kan iets strak lijken, maar van dichtbij is dat niet zo. Die imperfectie maakt het juist mooi, zoals het echte leven ook is. 

Eenvoudig

Eenvoudig

Uitgewerkt

Uitgewerkt

Vintage stijl

Vintage stijl

 

Wil je een Fabriekshuys aan de muur?  Neem dan vooral even een kijkje in de winkel!