Fabriekshuys_Koen_Blog

De studio

Fabriekshuys Tekenstudio is gevestigd in het mooie Brabant. Gelegen in het groen, mooi tussen Tilburg en Den Bosch in. Vanuit deze rustige plek bedenk ik snode tekenplannen en werk ik deze uit. Veelal werk ik alleen en voor mezelf, maar soms ook in opdracht of in samenwerking met anderen. Daarbij ben ik wel altijd kritisch of ik dat leuk en interessant vind. Anders ga ik net zo lief wat anders doen. Aan ideeën geen gebrek!

Over mij

Mijn naam is Koen de Vreeze en ik ben tekenaar, illustrator kun je het ook noemen. Als klein jongetje zat ik altijd al te tekenen, vele schetsboeken heb ik volgetekend. Na mijn studie ben in het bedrijfsleven aan de slag gegaan en heb ik enkele kantoorfuncties uitgevoerd. Maar daar kan ik niet echt vrolijk van worden. Een inspiratielozer en saaier bestaan dan dat is er haast niet. Ik maak en teken liever mooie dingen. Om bijvoorbeeld een saaie vergaderruimte wat aangenamer te maken!

Fabriekshuys_Posters_Website_Studio

Mijn tekenwerk

Mijn tekenstijl typeert zich in de klare lijn, zoals Hergé dat introduceerde voor Kuifje. Die vorm is tijdloos en veelal kleurrijk met oog voor detail. Verder kun je daar als tekenaar tal van nuances in aanbrengen, ik kan er alle kanten mee op. 

Fabriekshuys_Potlood_BLOG_Puntenslijper_3

Een grote inspiratiebron voor mij zijn oude foto’s. Die geven een mooi nostalgisch beeld, zijn vaak niet helemaal perfect en ogen veelal vriendelijk. Zeker oude straatbeelden met oude voertuigen daarin spreken tot mijn verbeelding. Al mijn werk teken ik uit de losse hand, dat maakt voor mij beelden vrijer en losser, imperfecter. Van ver af kan iets strak lijken, maar van dichtbij is dat niet zo. Die imperfectie maakt het juist mooi, zoals het echte leven ook is.