Fabriekshuys_Koen_Blog

De studio

Fabriekshuys Tekenstudio is gevestigd in het Brabantse Berkel-Enschot, mooi gelegen in het groen, net buiten de drukte van Tilburg. Vanuit hier bedenk en maak ik dagelijks het tekenwerk voor allerlei opdrachtgevers. Voor veel opdrachten werk ik alleen, maar samenwerkingsverbanden zijn zeker ook mogelijk.

Naast de werkzaamheden in de tekenstudio is er ook een webwinkel. Hier staat een kleine selectie illustraties van de leukste, mooiste, opvallendste of gewoon geinig werk. Artikelen voor zowel jong als oud, voor thuis en op kantoor. En met enige regelmaat komt er nieuw werk bij. Ga er eens kijken!

Over mij

Mijn naam is Koen de Vreeze en ik ben illustrator. Als klein jongetje zat ik altijd al te tekenen, hele schetsboeken heb ik vol gekladderd. Ik heb een studie aan St. Lucas in boxtel gevolg en daarna evenementenmanagement in aan de NHTV in Breda. Vervolgens ben in het bedrijfsleven aan de slag gegaan en heb ik enkele kantoorfuncties uitgevoerd. Echter voelde ik me daar totaal niet op mijn plaats. Na goed nagedacht te hebben nam ik het besluit om  van mijn liefde, tekenen, mijn werk te maken. Voor mij is er geen mooier bestaan dan de hele dag te kunnen tekenen. Illustraties maken de wereld een stuk mooier, kleurrijker en interessanter. Een illustratie kan een verhaal vertellen of vormt juist een  mooie aanvulling op van tekst. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Fabriekshuys_Posters_Website_Studio

Mijn tekenwerk

Ik richt mij op zowel de zakelijke en de particuliere markt. Op maat gemaakte illustraties voor advertenties, brochures, noem het maar op. Veel werk heb ik gedaan voor opdrachtgevers uit de automotive-hoek en liefhebbers.  Ik teken daarbij in mijn eigen stijl, maar ontwikkel deze continu. Zowel qua uitvoering als de werkwijze. Sommige illustraties worden geheel digitaal gemaakt en anderen juist op papier, lekker oldskool! Daarbij heb ik een grote voorliefde voor de klare lijn, zoals Hergé dat introduceerde voor Kuifje. Die vorm is tijdloos en veelal kleurrijk met oog voor detail. Verder kun je daar als tekenaar tal van nuances in aanbrengen, ik kan er alle kanten mee op. 

Een grote inspiratiebron voor mij is de oude (vintage) foto. deze foto’s geven een mooi nostalgisch beeld, zijn vaak niet helemaal perfect en ogen vriendelijk. Zeker oude straatbeelden met oude voertuigen daarin spreken tot mijn verbeelding. Al mijn werk is getekend uit de losse hand, ik ben geen fan van de liniaal. Tekenen uit de losse hand maakt beelden vrijer en losser, imperfecter. Die imperfectie maakt het voor mij mooi, zoals het echte leven ook is. Dat maakt het interessant. Daarbij omarm ik juist de (schoonheids)foutjes in plaats van een zo correct mogelijk beeld te maken.

Fabriekshuys_Potlood_BLOG_Puntenslijper_3

Digitaal, print, canvas, ingelijst of anders

Illustraties kunnen op vele wijzen worden geleverd. Omdat veel werk digitaal gemaakt wordt kunnen illustraties voor meerdere doeleinden worden ingezet. Het leeuwendeel van de illustraties wordt ingezet voor drukwerk als print, canvas of ingelijst of digitaal voor op websites. Maar als je net wat anders wil kijk ik graag mee wat de mogelijkheden zijn.

Als print wordt elke illustratie gedrukt op mooi luxe papier, in kleur of zwart-wit. De prints zijn verkrijgbaar in vele formaten en veel verschillende soorten en kwaliteit papier. Ook zijn prints verkrijgbaar van museumkwaliteit, gedrukt op Hahnemühle papier. 

Een illustratie op canvas heeft een stoer aanzien. Daarnaast komen getekende illustraties op canvas mooi tot hun recht. Elke illustratie op canvas wordt afgedrukt in hoge resolutie op een goede en stevige kwaliteit linnen. Het houten frame is 3 centimeter dik en elk canvasdoek wordt geleverd met een ophangsysteem, zodat deze altijd netjes recht aan de muur komt te hangen.

Een mooie lijst maakt een illustratie helemaal af. Daarnaast zorgt een passe-partout dat de illustratie mooi tot zijn recht komt. Alle illustraties worden gedrukt op een zware kwaliteit papier en in hoge resolutie, zodat de afbeelding haarscherp is. Elke lijst is voorzien van een ophangsysteem, zodat deze altijd netjes recht hangt. Er zijn verschillende maten beschikbaar, klein, middel en groot. De lijsten zijn voorzien van plexiglas. Dit is veel lichter, oogt net zo mooi als glas en is heel goed te verzenden.

Je kunt altijd informeren naar de bovenstaande mogelijkheden of eventuele wensen die je hebt.

Ingelijst

Ingelijst

Print

Print

Canvas

Canvas

Fabriekshuys_Huis_Uittekenen_Maatwerk_web

Laat je straat of huis uittekenen

Vereeuwig je (t)huis met een illustratie daarvan. Of ga je verhuizen en zou je graag een aandenken willen aan je oude huis, of juist je nieuwe huis.
Je zou zelfs de hele straat kunnen laten vereeuwigen. Niets leuker dan daarvan zelf een mooie illustratie van te hebben of om deze cadeau te geven.
Een klein of groot formaat, in kleur of zwart-wit, gedrukt als print, op canvas, ingelijst is allemaal mogelijk. Of misschien heb je nog heel andere wensen, vraag naar de mogelijkheden voor maatwerk. Als je wilt kun je onderstaand in het contactformulier meteen een foto meesturen als bijlage. Een aantal voorbeelden van verschillende uitwerkingen staan hier: Huis en Straat

Direct bestellen is ook mogelijk. Kijk eens in de webwinkel voor de mogelijkheden!

Fabriekshuys_Huis_Portret_Homepage_vs2

Maatwerk

Je wil graag net wat anders, een eigen idee laten uitwerken. Je favoriete auto of je huis, een vakantie- of een oude foto laten uittekenen of jezelf laten vereeuwigen op een stripcover, een strip laten ontwikkelen of juist een zakelijke illustratie laten maken. Vertel mij je wensen wat betreft vorm en uitvoering en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt onderstaand het formulier invullen of direct een mailtje sturen naar koen@fabriekshuys.nl

Koen.